subota, 5. travnja 2014.

Prirodni čistači bubrega

Pravilno funkcionisanje bubrega je jako važno za zdravlje našeg cijelog organizma. Putem bubrega, tijelo se oslobađa toksina i nečistoća.
 Na mnogo različith načina možemo olakšati rad bubrega i pomoći njihovu detoksikaciju.Mi Vam donosimo neke od najboljih prirodnih recepata za čišćenje bubrega.
Čaj od zobi
500 gr zobi (ne pahuljica, već zobi u zrnu) staviti u 3 litra hladne vode. Staviti da se kuha, sve dok otprilike polovina vode ne ispari. Procijediti i presuti u staklenu flašu. Piti ujutro i uveče po jednu čašu. Čuvati u frižideru.
Čaj od peršuna i limuna
Veliki rukovet svježeg lišća peršuna sitno isjeckati i staviti u 1,5 litar vode. Kuhati 10 minuta. Kada se ohladi blenderom usitniti peršun, a zatim dodati sok od dva limuna. Ne cijediti. Piti 1 čašu dnevno. Čuvati u staklenoj flaši u frižideru.
  
Bilo koji od ova dva čaja će jako dobro očistiti Vaše bubrege od toksina, viška soli i drugih nečistoća. Za vrijeme konzumiranja čaja imat ćete pojačano mokrenje, promijenjenu boju i miris urina. Ovi čajevi se preporučuju i kod urinarnih infekcija, kao i kod problema sa bakterijom Ešerihijom koli.

Nema komentara:

Objavi komentar