utorak, 6. svibnja 2014.

Uzročnik karcinoma je već odavno poznat,ali...

Otto Heinrich Warburg, njemački fiziolog i liječnik je davne 1923. godine otkrio svijetu koji je uzročnik karcinoma. 1931. godine je za to otkriće dobio Nobelovu nagradu. Vjerovatno  se pitate pa kako je onda moguće da je ovoliko ljudi do sada oboljelo i umrlo od ove strašne bolesti, ako joj se zna uzrok. A kad se zna uzrok, onda se može uspješno i liječiti. Odgovor je jednostavan: Hemijska industrija i farmacija su preuzele potpunu kontrolu nad medicinom, pa je u prvi plan stavljena njihova zarada, a zdravlje i dobrobit cijelog čovječanstva u drugi. Nažalost... 

Otto Heinrich Warburg je ustanovio da je karcinom rezultat antifiziološke ishrane i načina života. To znači da korištenje namirnica koje povećavaju kiselost organizma u kombinaciji sa fizičkom neaktivnošću daje samo jedan rezultat, a to je karcinom. Pošto fizička aktivnost pomaže da se ćelije u tijelu snadbiju sa kiseonikom, fizička neaktivnost znači da ćelije ispunjavaju bitan preduslov za nastanak degenerativne bolesti. Ako još uz to jedemo namirnice koje povećavaju kiselost, samo dolijevamo ulje na vatru. Hrana koju unesemo u organizam, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara u tijelu kiselu ili alkalnu sredinu. Hrana koja zakiseljuje krv, ustvari zagađuje cijeli organizam. Sam nedostatak kiseonika zakiseljuje ljudsko tijelo i normalne, zdrave ćelije pretvara u kancerozne. 

Jedan od zaključaka O.H.Warburga je da sve zdrave ćelije imaju potrebu za kiseonikom, ali zato kancerozne ćelije mogu da žive bez njega.Tako, kancerozne ćelije ne mogu preživjeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika. Iz toga možemo zaključiti da je karcinom neka vrsta odbrambenog mehanizma našeg organizma, koje naše ćelije koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez kisika.
Povećana kiselost organizma je uzrok svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja kiselinsko-bazne ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost u većoj mjeri nego što može da je se oslobodi, onda se javljaju degenerativne bolesti.
Ono što možemo i moramo svi poduzeti, jeste da se upoznamo sa činjenicama-koje namirnice su alkalne, a koje stvaraju kiselost u organizmu. Da biste se ispravno hranili, hrana koju unosite u svoj organizam bi trebala biti 60% alkalna, a u slučaju da ste oboljeli od karcinoma, onda bi se taj prag trebao podići na 80%. I naravno, budite fizički aktivni. Fizička aktivnost održava alkalnost organizma jer obezbjeđuje kisik za cijelo tijelo!

Hrana koja zakiseljuje tijelo:
-Rafinirano brašno i sve što se od njega pravi
-Rafinirani šećer i sve što se od njega pravi
-Svi proizvodi životinjskog porijekla
-Margarin
-Kofein
-Alkohol
-Duhan
-Sva hrana koja je industrijski prerađena i koja sadrži konzervanse, aditive, stabilizatore i umjetne boje

Hrana koja alkalizira tijelo:
- Voda
- Svo sirovo voće i povrće (čak i ono kiselog okusa)
- Med
- Integralne žitarice, posebno proso
- Bademi

1 komentar: