srijeda, 2. travnja 2014.

Najkvalitetnije prirodne maske za lice koje možete napraviti sami

Zahvaljujući velikom izboru prirodnih namirnica bogatih hranljivim i ljekovitim sastojcima, možete zaboraviti na skupe kozmetičke tretmane.
Donosimo Vam recepte za neke od najkvalitetnijih i najučinkovitijih prirodnih maski za lice, koje možete napraviti sami.

Maska za lice od avokada

Maska za lice od avokada je odličan način da nahranite Vašu kožu, jer ulje koje sadrži avokado djeluje dubinski. Također, avokado je dobar izvor kalija, kojem možemo zahvaliti za sjajnu i zdravu kožu. Zbog visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina ima izuzetne sposobnosti regeneracije i podmlađivanja. Također, avokado u velikim količinama sadrži vitamin E koji je moćan antioksidans, i iznimno je važan za zdravlje kože.
-Masku od avokada možete napraviti tako što ćete polovicu zrelog, oguljenog avokada ispasirati, dodati malo soka od limuna i jednu kašiku meda. Sve dobro izmiješajte i nanesite na očišćenu kožu lica i dekoltea. Nakon 15 minuta isperite toplom vodom. Iznenadit ćete se rezultatima.

Maska za lice od kvasca

Maska za lice od kvasca je namijenjena svima koji žele da imaju glatku kožu. Komplex B vitamina kojima kvasac obiluje je zaslužan za takvo djelovanje. Nahranjena koža je ljepšeg izgleda, zategnutija je i sjajnija.
-Masku od kvasca možete napraviti tako da u malo toplog mlijeka (Otprilike kao 1 šoljica od kafe) stavite 1 kašiku kvasca i ostavite 15-ak minuta da odstoji. Nakon toga nanesete na kožu kvasac koji se nalazi na površini smjese koju ste pripremili. Nakon 15 minuta isperite toplom vodom. Vaše lice će biti glatko i zategnuto. Ovu masku možete nanositi 3 puta sedmično.

Maska za lice od bjelanceta

Ova maska za lice je namijenjena problematičnoj koži. Bjelance sadrži proteine koji zatežu kožu i podstiču regeneraciju. Također, ova maska sužava pore i izbjeljuje Vašu kožu. Maska od bjelanceta će imati bolji efekat ako prije nanošenja maske naparite lice nad čajem od kamilice.
-Masku od bjelanceta ćete napraviti tako što ćete pjenasto umutiti jedno bjelance sa par kapi limuna. Pripremljenu masku nanesite na kožu, pri tom izbjegavajući područje oko očiju. Nakon 15 minuta isperite toplom vodom.

Maska za lice sa Aspirinom 

Ukoliko niste alergični na Aspirin, a imate problematičnu kožu, ova maska je pravi izbor za Vas. Tajna djelovanja ove maske je acetilsalicilna kiselina, koja na kožu ima sljedeće djelovanje: 
-smanjuje lučenje lojnih žlijezda
-sužava pore na licu
-smiruje upalne procese i crvenilo kože
Masku  možete pripremiti tako da izmrvite ili istucate u avanu 3-4 Aspirina od 100 mg, dodate 1 kašiku vode i 1 kašiku meda. Ako Vam je koža suha, dodajte 1 kašiku maslinovog ulja.  Dobro izmiješajte i nanesite na lice. Nakon 20 minuta isperite toplom vodom. Ovu masku za lice možete nanositi 2 puta sedmično.
  

Nema komentara:

Objavi komentar